IT directeur niet tevreden met huidige positie

Veel Europese en Amerikaanse IT-directeuren zijn niet tevreden met hun rol binnen de organisatie. Circa 91 procent van hen staat open voor een nieuwe uitdaging. Dit blijkt uit onderzoek van Harvey Nash onder ruim 890 respondenten uit diverse branches.

De resultaten suggereren hiernaast dat 37 procent van de ondervraagde IT directeuren uit Europa in het komende jaar een nieuwe functie gaat betrekken en 56 procent binnen twee jaar.

Onderwaardering
“De uitkomsten van het onderzoek bevestigen onze ervaringen,” aldus Jan Leen ‘t Jong, directeur van Harvey Nash Nederland. “Wij signaleren dat de huidige IT directeur zich ondergewaardeerd voelt. Ondanks het talent en de kennis van IT middelen, is het vaak zo dat de IT directeur niet aan de algemeen directeur rapporteert, maar aan de financieel directeur. Hierdoor liggen accenten vaak op efficiencyverbetering en niet op het benutten van zakelijke kansen. IT directeuren staan dan ook open voor verandering. Zij hechten steeds meer waarde aan persoonlijke- en professionele groei, waardering en doorgroeimogelijkheden die zij in hun huidige baan niet terugzien. Als gevolg daarvan zien wij een stijging in het aantal IT directeuren die openstaan voor een nieuwe baan.”

Bron: www.managersonline.nl